bg BG en EN tr TR

Обучение за предприемачи по отношение на алтернативния туризъм

Промоционална обиколка за представяне на новите туристически продукти

На 17-ти и 18-ти март 2016 г. в Хасково се проведе обучение за предприемачи по отношение на алтернативния туризъм, организирано по проект „Към възможностите и предизвикателствата на устойчивия трансграничен туризъм”, с договор № РД 02-029-183/18.06.2015 г., финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция 2007-2013 г., съфинансирана по Инструмента за предприсъединителна помощ.

В обучението взеха участие 13 човека от Хасковска област и 13 от Провинция Одрин – представители на туроператори и турагенти, на туристически информационни центрове, хотелиери и ресторантьори, както и представители на нестопански организации, развиващи дейност в сферата на туризма.

Основни теми на обучението бяха:

  • Тема 1: Нови туристически продукти за трансграничния регион Хасково – Одрин.
  • Тема 2: Регулация в сферата на туристическите дейности. Основни функции на местните власти и държавната администрация в туризма.
  • Тема 3: Публично-частно партньорство в сферата на туризма в България.
  • Тема 4: Алтернативен туризъм в Хасковска област (спа, балнео, спортен, еко, гурме, винен и т.н.) – тенденции и потенциал за развитие.
  • Тема 5:Човешкият ресурс и обслужването в туристическия бранш в България
  • Тема 6: Добри практики и маркетингови стратегии, свързани с развитието на туризма в България.

Лектори бяха Ирко Петров – изтъкнат специалист по история и археология, и Катя Гагова – Директор на Туристически информационен център, град Хасково.

Участниците изразиха своето задоволство от представените теми и проведените дискусии, както и от полезността на създадените контакти по време на мероприятието.

Коментирайте

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Информация

Тази публикация е създадена с подкрепата на Европейския съюз чрез „Програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България-Турция” CCI No: 2007CB16IPO008.

За съдържанието на тази публикация отговаря единствено Хасковска Търговско-промишлена палата, същата по никакъв начин не може да бъде възприемана като отразяваща възгледите на Европейския съюз или Управляващия орган по Програмата.

Водещ партньор

ХАСКОВСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА (ХТПП)

гр. Хасково, обл. Хасково, България
бул. Г. С. Раковски № 17
тел: +359 38 66 11 12;
тел./факс: +359 38 66 55 02
имейл.: hcci@bcci.bg;
web: www.haskovocci.com

Партньор

ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА - УЗУНКЬОПРЮ
гр. Узункьопрю, обл. Одрин, Република Турция
Джумхуриет Мейданъ № 17
Тел.: +90 284 513 10 64; +90 284 513 54 13
Факс:  +90 284 513 22 80
имейл: uzunkoprutso@tobb.org.tr;
web: www.uzunkoprutso.tobb.org.tr

Социални

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…