bg BG en EN tr TR

Цели

Общата цел на проекта е да се насърчи трансграничното партньорство за устойчиво социално и икономическо развитие на региона Хасково-Одрин, на базата на потенциала на общото природно наследство, изобилието на биологично разнообразие и културно богатство за развитието и насърчаването на устойчивия туризъм.

Специфичните цели на проекта са:

  • Да се идентифицира потенциалът на местните природни ресурси и културно наследство, които не са традиционно валоризирани за туристически цели и да се насърчи, с оглед развитието на нови алтернативни туристически продукти на базата на уникалното природно богатство и културната идентичност на региона Хасково-Одрин, и по този начин да се даде тласък на социалното и икономическо развитие, основано на устойчиво развитие на туризма.
  • Да се насърчи развитието на трансграничния регион Хасково-Одрин като нова туристическа дестинация, която предлага атракции за посетители и организирани туристически групи, интересуващи се от нови форми на туризъм, основаващи се на предизвикателството да се изследват природни и културни обекти, различни от традиционните и добре познати дестинации в България и Турция.
  • Да се насърчи предприемачеството по отношение на природен и културен туризъм от двете страни на границата чрез предоставянето на целеви обучения за предприемачи в областта на туризма и за хора, възнамеряващи да работят в тази сфера от региона Хасково-Одрин, и да се представи спецификата на туристическите продукти, разработени в рамките на проекта, с оглед на успешния им маркетинг, идентифициране на потенциални клиенти, организиране и предоставяне на туристически услуги.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/bgtrtour/public_html/templates/sj_wavenew/html/com_k2/templates/default/item.php on line 273

Информация

Тази публикация е създадена с подкрепата на Европейския съюз чрез „Програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България-Турция” CCI No: 2007CB16IPO008.

За съдържанието на тази публикация отговаря единствено Хасковска Търговско-промишлена палата, същата по никакъв начин не може да бъде възприемана като отразяваща възгледите на Европейския съюз или Управляващия орган по Програмата.

Водещ партньор

ХАСКОВСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА (ХТПП)

гр. Хасково, обл. Хасково, България
бул. Г. С. Раковски № 17
тел: +359 38 66 11 12;
тел./факс: +359 38 66 55 02
имейл.: hcci@bcci.bg;
web: www.haskovocci.com

Партньор

ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА - УЗУНКЬОПРЮ
гр. Узункьопрю, обл. Одрин, Република Турция
Джумхуриет Мейданъ № 17
Тел.: +90 284 513 10 64; +90 284 513 54 13
Факс:  +90 284 513 22 80
имейл: uzunkoprutso@tobb.org.tr;
web: www.uzunkoprutso.tobb.org.tr

Социални

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…